Żywienie, leczenie i suplementacja pacjentów kardiologicznych
Data: 19.10.2023
Temat: Żywienie, leczenie i suplementacja pacjentów kardiologicznych
Miejsce: Częstochowa, Uniwersytet Jana Długosza, ul. Armii Krajowej 13/15
Oraz ONLINE
Program:
08.15 – 09.10 | Rejestracja i przywitanie uczestników |
09.10 – 09.30 |
Zespół metaboliczny – kryteria rozpoznania, epidemiologia mgr Karolina Górnik-Horn, UJD Częstochowa, dietetyk |
09.30 – 10.30 |
Tkanka tłuszczowa a problemy kardiologiczne dr n. biol. Łukasz Chajec, SWSM Katowice, biolog |
10.30 – 11.10 |
Pacjenci kardiologiczni – nadciśnienie tętnicze, dyslipidemia – kryteria rozpoznania i farmakoterapia dr n. med. Przemysław Gworys, lekarz kardiolog |
11.10 – 11.40 | Przerwa kawowa |
11.40 – 12.10 |
Proces miażdżycowy dr n. biol. Łukasz Chajec, SWSM Katowice, biolog
|
12.10 – 12.40 |
Czy proporcje omega 6 do omega 3 są ważne dla serca? dr n. o zdr. Damian Parol, dietetyk, psychodietetyk |
12:40 – 13:40 |
Prehabilitacja pacjentów kardiologicznych dr n. farm. Piotr Kaczmarczyk, farmaceuta |
13.40 – 14.40 | PRZERWA OBIADOWA |
14.40 – 15.20 |
Wyzwania dla dietetyka w pracy w oddziale rehabilitacji kardiologicznej dr n. o zdr. Anna Brończyk- Puzoń, dietetyk |
15.20 – 16.00 |
Spożycie kawy przez pacjentów kardiologicznych mgr Marcin Osowski, SWSM Katowice, dietetyk
|
16.00 – 16.20 | PRZERWA KAWOWA II |
16.20 – 16.50 |
Rekomendacje żywieniowe dla pacjentów kardiologicznych mgr Anita Szczechowicz, UJD Częstochowa, dietetyk |
16.50 – 17.30 |
Transformacja motywacji zewnętrznej w wewnętrzną dr n. o zdr. Patrycja Kłósek-Bzowska, Akademia Humanitas Sosnowiec, dietetyk, psychodietetyk |
17.30 – 18.00 |
Charakterystyka psychologiczna pacjentów kardiologicznych dr n. o zdr. Katarzyna Zborowska, SUM w Katowicach, psycholog
|
18.00 – 18.15 | ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI |
Opłata za udział stacjonarny, wniesiona do dnia 10.10.2023:
- Dietetyk członek PTD, z opłaconą bieżącą składką członkowską – 50,00 zł
- Osoba niezrzeszona w PTD – 200,00 zł
- Studenci studiów I stopnia – 70,00 zł
Opłata za udział stacjonarny, wniesiona od dnia 11.10.2023:
- Dietetyk członek PTD, z opłaconą bieżącą składką członkowską – 100,00 zł
- Osoba niezrzeszona w PTD – 250,00 zł
- Studenci studiów I stopnia – 120,00 zł
Opłata za udział ONLINE, wniesiona do dnia 10.10.2023:
- Dietetyk członek PTD, z opłaconą bieżącą składką członkowską – bezpłatnie
- Osoba niezrzeszona w PTD oraz studenci – 100 zł
Opłata za udział ONLINE, wniesiona od dnia 11.10.2023:
- Dietetyk członek PTD, z opłaconą bieżącą składką członkowską – 50,00 zł
- Osoba niezrzeszona w PTD oraz studenci – 150,00 zł
Rejestracja na konferencję dla członków PTD oraz osób niezrzeszonych posiadających konto gościa odbywa się po zalogowaniu w systemie członkowskim PTD w zakładce Wydarzenia. https://ptd.gbbsoft.pl/Account/LogOn?ReturnUrl=%2fHome%2fInfo
Osoby nieposiadające konta gościa w systemie PTD muszą sie zarejestrować w systemie PTD https://ptd.gbbsoft.pl/Account/RegGuest a następnie po zalogowaniu zarejestrować na konferencje w zakładce Wydarzenia.
Raz zarejestrowane konto gościa w systemie PTD ważne jest bezterminowo i umożliwia rejestracje na kolejne wydarzenia organizowane przez PTD.