POLSKIE TOWARZYSTWO DIETETYKI

POLSKIE TOWARZYSTWO DIETETYKI

PROJEKT POPRAWY PRAKTYKI OPARTY NA DANYCH NAUKOWYCH: ŻYWIENIE JAKO TERAPIA

Szanowni Państwo,

            Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie, mającym na celu poprawę praktyki i długoterminowej opieki dietetycznej na podstawie danych naukowych, który dotyczy wykorzystania różnych strategii poradnictwa w pracy z pacjentami otyłymi i/lub pacjentami cierpiącymi na choroby przewlekłe i jest, prowadzony przez Zakład Higieny i Dietetyki, Katedry Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Projekt realizowany jest w ramach projektu Erasmus plus nr: E10208245, we współpracy z Joanna Briggs Institute (JBI).

Program projektu obejmuje:

  1. Rekrutację uczestników.
  2. Wypełnienie przez uczestników ankiety nt. dotychczas stosowanych strategii poradnictwa w praktyce zawodowej.
  3. Szkolenie dotyczące technik behawioralnych w pracy z pacjentem przeprowadzone przez specjalistę ds. psychodietetyki.
  4. Wypełnienie ankiety końcowej dotyczącej częstości stosowania technik i wiedzy na ich temat.

Podczas szkolenia otrzymają Państwo niezbędną dawkę wiedzy dotyczącej technik poznawczo-behawioralnych w pracy dietetyka, ich wpływu na wyniki kliniczne pacjenta i poziom satysfakcji z relacji pacjent-dietetyk.

Nasze badanie nie wiąże się dla Państwa z żadnym ryzykiem, ani z żadnym dodatkowym wysiłkiem. Korzyścią dla Państwa będzie to, że szkolenie, obfitujące w wiedzę popartą badaniami naukowymi, będzie przeprowadzone dla Państwa bezpłatnie, a po zakończeniu badania otrzymają Państwo certyfikaty uczestnictwa.

Wymagania:

  • Zawód dietetyka, potwierdzony dyplomem ukończenia uczelni wyższej
  • Staż pracy na stanowisku dietetyk nie dłuższy niż 10 lat
  • Gotowość do wypełnienia 2 ankiet: wprowadzającej oraz po zakończonym szkoleniu

Przewidywany termin szkolenia: 07.2021

Termin nadsyłania zgłoszeń na adres :  paulina.glodo@uj.edu.pl do dnia 15.06.2021

Formularz zgłoszenia pobierz tutaj

Osoba do kontaktu:

Paulina Głodo  paulina.glodo@uj.edu.pl  lub (12) 422 37 20

 

Serdecznie zapraszamy do wzięciu udziału !

 

dr hab. Małgorzata Bała, prof. UJ

dr Agata Skop-Lewandowska

Mgr Paulina Głodo

Zakład Higieny i Dietetyki CM UJ

ptd.org.pl

 
PARTNERZY: