PROJEKT POPRAWY PRAKTYKI OPARTY NA DANYCH NAUKOWYCH: ŻYWIENIE JAKO TERAPIA
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie, mającym na celu poprawę praktyki i długoterminowej opieki dietetycznej na podstawie danych naukowych, który dotyczy wykorzystania różnych strategii poradnictwa w pracy z pacjentami otyłymi i/lub pacjentami cierpiącymi na choroby przewlekłe i jest, prowadzony przez Zakład Higieny i Dietetyki, Katedry Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Projekt realizowany jest w ramach projektu Erasmus plus nr: E10208245, we współpracy z Joanna Briggs Institute (JBI).
Program projektu obejmuje:
- Rekrutację uczestników.
- Wypełnienie przez uczestników ankiety nt. dotychczas stosowanych strategii poradnictwa w praktyce zawodowej.
- Szkolenie dotyczące technik behawioralnych w pracy z pacjentem przeprowadzone przez specjalistę ds. psychodietetyki.
- Wypełnienie ankiety końcowej dotyczącej częstości stosowania technik i wiedzy na ich temat.
Podczas szkolenia otrzymają Państwo niezbędną dawkę wiedzy dotyczącej technik poznawczo-behawioralnych w pracy dietetyka, ich wpływu na wyniki kliniczne pacjenta i poziom satysfakcji z relacji pacjent-dietetyk.
Nasze badanie nie wiąże się dla Państwa z żadnym ryzykiem, ani z żadnym dodatkowym wysiłkiem. Korzyścią dla Państwa będzie to, że szkolenie, obfitujące w wiedzę popartą badaniami naukowymi, będzie przeprowadzone dla Państwa bezpłatnie, a po zakończeniu badania otrzymają Państwo certyfikaty uczestnictwa.
Wymagania:
- Zawód dietetyka, potwierdzony dyplomem ukończenia uczelni wyższej
- Staż pracy na stanowisku dietetyk nie dłuższy niż 10 lat
- Gotowość do wypełnienia 2 ankiet: wprowadzającej oraz po zakończonym szkoleniu
Przewidywany termin szkolenia: 07.2021
Termin nadsyłania zgłoszeń na adres : paulina.glodo@uj.edu.pl do dnia 15.06.2021
Formularz zgłoszenia pobierz tutaj
Osoba do kontaktu:
Paulina Głodo paulina.glodo@uj.edu.pl lub (12) 422 37 20
Serdecznie zapraszamy do wzięciu udziału !
dr hab. Małgorzata Bała, prof. UJ
dr Agata Skop-Lewandowska
Mgr Paulina Głodo
Zakład Higieny i Dietetyki CM UJ